După florile mirtului,din postul din săptămâna trecută,a venit acum rândul fructelor de mirt.
Life în Picture este proiectul lui Costin Comba.
Tu sunt eu… – IDEALURILE SUNT CA STELELE: S-AR PUTEA SĂ NU LE ATINGEM, DAR NE POT CĂLĂUZI ÎN VIAȚĂ. – NECUNOSCUT
Prințesa albă! Liga campionilor-amintiri
18 septembrie 2011
tu1074 Uncategorized, Viața în imagini-Life in Picture 40 comentarii
După florile mirtului,din postul din săptămâna trecută,a venit acum rândul fructelor de mirt.
Life în Picture este proiectul lui Costin Comba.
Peter
sept. 25, 2011 @ 19:37:33
Mărturisesc că nu am mai văzut până acum. Nici măcar nu ştiam că sunt folosite la ceva. Mulţumesc pentru lecţie!
tu1074
sept. 25, 2011 @ 21:15:42
Mirosul,frunzelor,este foarte plăcut,într-adevăr!Piperul este mult mai popular și probabil mai efectiv,de asemenea,pentru că se folosește mai mult decât mirtul!
Am vrut să-l încerc,în locul piperului,dar doamna mea s-a opus vehement și astfel am renunțat la experiment 😀 !
Lumi
sept. 19, 2011 @ 19:00:52
Ooooo, ce frumos, felicitari!
tu1074
sept. 19, 2011 @ 19:11:30
Mulțumesc mult Lumi!
ELENA
sept. 19, 2011 @ 08:49:39
Îți mulțumesc de vizită
și semnul lăsat la mine pe blog!
Să ai o săptămână frumoasă!
http://elenax2009.blogspot.com/
tu1074
sept. 19, 2011 @ 19:05:51
O săptămână plăcută să ai și tu.
Să știi că a fost plăcerea mea să mă aflu pe blogul tău!
Zina
sept. 19, 2011 @ 06:55:19
Cred ca am vazut mirt candva, pe la Turnu Severin.
O saptamana buna si usoara !
tu1074
sept. 19, 2011 @ 19:03:51
Probabil că acolo,în sud,clima e mai blândă și mai prielnică mirtului.
O săptămână sprintenă de picior îți doresc și plăcută bineînțeles!
Carmen
sept. 18, 2011 @ 22:58:46
cât de bine ai surprins delicatetea florilor de mirt!
tu1074
sept. 19, 2011 @ 00:15:28
Mulțumesc pentru apreciere!
Cristina Ghedea
sept. 18, 2011 @ 22:51:39
faine poze, frumoase fructe, însă nu le-am întâlnit încă niciodată
tu1074
sept. 19, 2011 @ 00:14:40
Mulțumesc mult!
Dani
sept. 18, 2011 @ 20:19:46
Se pot face marmelade si lichioruri cu fructele de mirt ( in afara de folosirea lor in scopuri terapeutice ), dar, desi aici sint desi arbustii de mirt, n-am gustat inca asa ceva.
tu1074
sept. 18, 2011 @ 20:42:43
După părerea mea lichior s-ar putea face,dar nu știu dacă fructele au destulă masă pentru a face din ele marmeladă 😀 .
Eu cel puțin nu am auzit că se face așa ceva.
SoriN
sept. 18, 2011 @ 20:10:23
Frunzele emana un miros aromat si racoritor, asemanator cumva cu cel al eucaliptului.
O seara faina!
tu1074
sept. 18, 2011 @ 20:38:47
Da,adeărat SoriN,așa este.
O seară faină îți doresc și ție!
Doru
sept. 18, 2011 @ 17:40:50
O floare deosebită, o locaţie deosebită, comentarii deosebite.
Mulţumesc mult!
tu1074
sept. 18, 2011 @ 19:28:12
Mulțumesc mult!
O seară plăcută să ai.
rokssana
sept. 18, 2011 @ 16:45:51
am aflat din comentarii tot ce as fi vrut sa intreb 🙂
duminica placuta !
tu1074
sept. 18, 2011 @ 19:26:23
Este bine dacă e așa!
O seară plăcută îți doresc,urmată de o săptămâna ușoară!
papornitacuvorbe
sept. 18, 2011 @ 13:42:59
s-a cam scris ce vroiam să scriu 😦 . şi cum nu îmi place să repet ce au spus alţii, voi spune doar că e frumos. pe unde l-ai găsit? presupun că pe undeva pe lîngă Mediterana…
tu1074
sept. 18, 2011 @ 19:24:31
Da,l-am găsit aproape de malul răsăritean al mării mediterana 😀 !
O seară minunată îți doresc!
Paporniţă leneşă rău… | Ţara vorbelor în vânt
sept. 18, 2011 @ 12:46:46
Nima
sept. 18, 2011 @ 11:15:43
„In locul spinilor va creste chiparosul si in locul urzicii va creste mirtul. A Domnului va fi slava”. ( Isaia 55:13 )
O zi frumoasa !
tu1074
sept. 18, 2011 @ 19:21:33
O zi frumoasă îți doresc și ție!
pandhora
sept. 18, 2011 @ 10:13:46
au un aer…uimit fructele mirtului 🙂
nu stiu daca la noi exista….oare cum miros frunzele de mirt?
tu1074
sept. 18, 2011 @ 19:20:15
Am citit undeva că se întâlnesc arbuști de mirt în România.Sunt probabil mai ușor de crescut în sud.
Mirosul este foarte plăcut!
Carmen Negoita
sept. 18, 2011 @ 10:02:56
O plantă darnică care are multe de oferit pe lângă frumuseţea florilor. Am înţeles că se folosesc chiar şi frunzele pentru infuzii si lemnul pentru aromă.
tu1074
sept. 18, 2011 @ 19:08:36
Adevărat Carmen !Tot ce are arbustul se poate folosi.
Viaţa-n imagini (1)
sept. 18, 2011 @ 09:26:58
Aniela
sept. 18, 2011 @ 09:19:11
Ce frumos macro… O zi minunata!
tu1074
sept. 18, 2011 @ 19:00:53
Mulțumesc de apreciere și să-ți fie minunată Duminica!
Tamy
sept. 18, 2011 @ 09:14:44
da, ceva special…ceva folositor…ceva frumos…o duminica placuta!
tu1074
sept. 18, 2011 @ 18:59:41
Îți doresc și ție o duminică plăcută!
Miriam
sept. 18, 2011 @ 07:43:41
Interesante fructele, la fel ca și florile postate săptămâna trecută. Nu am avut ocazia să văd această plantă…
O zi frumoasă!:)
tu1074
sept. 18, 2011 @ 18:58:52
Mă bucur că ai avut ocazia aceasta aici pe blogul meu.
Mulțumesc și să ai și tu o zi plăcută!
lukluk
sept. 18, 2011 @ 01:27:01
Pe vremuri se credea ca mirtul e simbolul biruinţei asupra morţii…O planta speciala vesnic verde si frumos surprinsa de tine….
tu1074
sept. 18, 2011 @ 01:36:00
Da așa este,lukluk!
Mulțumesc pentru apreciere!
Costin Comba
sept. 18, 2011 @ 00:40:54
Intrebare. Sunt bune pentru ceva anume?Ma gandesc daca se folosesc in alimentatie sau in medicina.
tu1074
sept. 18, 2011 @ 00:56:40
Da Costin,pe vremuri se foloseau la conservarea cărnii!
Arată ca boabele de piper,sunt însă mai mari decât ele.Boabele sunt de mărimea piperului englezesc.Au și calități terapeutice!